In cazul in care ceva nu merge bine, polita CAR, care se mai numeste si polita ‘toate riscurile’ se adreseaza constructorilor si antreprenorilor care se afla in proces de constructie a unui imobil astfel incat activitatea sa se desfasoare fara griji. Din ce in ce mai multi investitori sau antreprenori impun sau solicita asigurarea lucrarilor de constructii si montaj pentru a se proteja de eventualele pierderi care apar in urma producerii unui eveniment pe santier.

Asigurarea de tip CAR protejeaza in cazul in care are loc avarierea sau distrugerea, brusca si neprevazuta a lucrarilor de constructii permanente sau temporare sau a altor bunuri sau parti ale acestora, care fac obiectul asigurarii de constructii si montaj care fac necesara reparatia sau inlocuirea, inclusiv cheltuielile aferente demontarii sau montarii acestora.

O astfel de asigurare se poate incheia atat pentru constructii noi, cat si pentru obiective care se afla in proces de consolidare, refacere sau reabilitare. Polita poate fi incheiata de catre antreprenorul, constructorul sau beneficiarul lucrarii si daca se doreste, suplimentar pot fi inclusi in asigurare si subcontractorii participanti la realizarea proiectului. Asigurarea de constructii si montaj se incheie pentru intreaga perioada de executie a lucrarilor de acest tip, de la inceputul efectiv al lucrarilor sau livrarea materialelor in cadrul santierului pana la receptia si predarea constructiei si continua pe perioada de garantie a lucrarilor.

Asigurarea CAR este o polita care acopera daunele produse in perioada de valabilitate a contractului de asigurare din alte cauze decat cele incluse in conditiile de asigurare. Polita acopera riscuri cum ar fi fenomenele naturale, respectiv, cutremur, inundatii, revarsari de ape, alunecare de teren, furtuna, uragan. Alte riscuri asigurate sunt incendiile, exploziile, furturile prin efractie ale materialelor de constructii sau ale altor bunuri pastrate in spatii inchise si incuiate, prabusirea cladirii sau a constructiei in urma impactului cu obiecte sau corpuri exterioare, aparate de zbor sau parti ale acestora, cat si pagube provocate prin eroare umana, neglijata.

In functie de tipul lucrarilor asigurate, o polita CAR poate fi extinsa si pentru alte riscuri cum ar fi, riscurile de greve, revolte si tulburari civile, asigurarea bunurilor in tranzit, costul cheltuielilor suplimentare privind lucrul in afara programului, pe timp de noapte, in timpul sarbatorilor legale, transportul rapid de materiale, utilaje, instalatii sau echipamente. De altfel se poate opta si pentru extinderea perioadei asigurate pentru perioada de mentenanta.

Polita de asigurare CAR cuprinde 2 sectiunii, respectiv, sectiunea daune materiale si sectiunea raspundere civila a constructorului.

In functie de nevoile tale, ia legatura cu un consultant si opteaza pentru cea mai avantajoasa polita CAR de la FlyInsurance.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *