Când vine vorba de jucării pentru copii, părinții caută din ce în ce mai mult alternative pentru a nu mai fi nevoiți să cumpere jucării din plastic. Siliconul este adesea denumit „noul plastic”, însă acest lucru este total fals, pentru că acesta este un material ecologic care nu deține niciuna dintre proprietățile dăunătoare pe care le are plasticul. Spre deosebire de acesta, siliconul este natural, sigur și durabil, motiv pentru care merită să vă îndreptați atenția către jucării de plajă din silicon pentru momentul în care trebuie să mergeți la mare împreună cu copiii.

Siliconul poate fi reciclat de mai multe ori, ceea ce îi conferă un alt avantaj față de multe materiale plastice. Când este reciclat în mod corespunzător, siliconul poate fi transformat în produse cauciucate, cum ar fi covorașe de joacă, baze de drum și suprafețe sportive. Așadar, cumpărând jucării de plajă din silicon pentru copii, veți încuraja producția responsabilă, dar și consumul moderat de produse plastic, respectiv de produse din silicon.

Adevărul este că siliconul nu este biodegradabil, ceea ce nu este în totalitate un lucru rău. Vă explicăm de ce. Atunci când plasticul se descompune, el emite factori de poluare cu microplastic, care este dăunător faunei noastre sălbatice și vieții marine. Așadar, deși siliconul nu se va descompune, nici nu va fi nociv pentru bunăstarea păsărilor și a creaturilor marine.

Alegând jucării de plajă din silicon, ne propunem să reducem impactul negativ asupra planetei noastre prin realizarea de jucării și accesorii care pot fi folosite din nou și din nou. Acest lucru nu numai că ajută la crearea de cantități mai mici de deșeuri în mediul nostru, dar produce și mai puțină poluare pe partea de producție, ceea ce înseamnă un câștig pentru oameni și pentru planeta noastră. 

Este siliconul mai bun decât plasticul?

Există avantaje și dezavantaje cu toate materialele, dar, din câte ne putem da seama, siliconul oferă multe beneficii față de plastic. Pentru a rezuma, jucăriile de plajă din siliconde calitate sunt:

  • Non-toxice și inodore – nu conține substanțe chimice dăunătoare.
  • Fabricate dintr-o resursă natural.
  • Este foarte durabil la temperaturi calde și reci.
  • Ușoare și flexibile pentru portabilitate.
  • Mai prietenos cu mediul – în reducerea deșeurilor și producție.
  • Igienice și usor de curățat.
  • Sunt deșeuri reciclabile și nepericuloase.

Câte-n Lună-n Și-n Stele a ales deja numai producători de jucării de plajă din silicon, pentru a încuraja consumul responsabil produse de plastic, în idea de a-l reduce considerabil într-un viitor cât se poate de apropiat. În calitate de părinți, credem că știți că piticii merită materiale mai bune pentru sănătatea lor și mediul care îi înconjoară, iar acest obicei ar trebui bine înrădăcinat în mintea și comportamentul lor încă de la vârste mici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *