In prezent, din ce in ce mai multe domenii din Romania raman fara angajatii.Motivele sunt nenumarate si printre ele se numara migrarea masiva a fortei de munca spre vestul Europei, cat si lipsa scolilor profesionale care sa formeze specialisti.In acest sens, vine in sprijinul antreprenorilor agentia de recrutare personal asiatic, Personal Calificat. Acestia recruteaza personal din Asia pentru ca acestia sunt bine pregatiti, seriosi si au mult simt de raspundere la locul de munca. Domeniile in care acestia pot activa sunt ingrijire batrani si persoane cu dizabilitati, muncitori pentru bucatarii si cofetarii, dar si specialisti in confectii si moda.De asemenea se angajeaza muncitori calificati din Asia pentru a suplimenta deficitul de personal in industria hoteliera, centrele SPA, saloanele de infrumusetare, dar si in constructii.

 Antreprenorii au ajuns la concluzia ca este mult mai profitabil pentru companiile lor sa lucreze cu angajati din tari precum Vietnam sau Nepal pentru ca acestia sunt seriosi, harnici si motivati.De altfel, in cadrul agentiei de recrutare personal sunt programe de specializare pentru o gama larga de domenii, inclusiv bucatarie si cofetarie.

Domeniul constructiilor este si el acoperit cu personal din Asia pentru ca acestia lucreaza cu spor fiind motivati de faptul ca in Romania salariile sunt de cateva ori mai mari decat la ei in tara.

Un alt domeniu ce are angajati din Asia sunt bine cunoscutele tipuri de SPA unde se intalnesc din ce in ce mai des practicile si produsele asiatice.Din acest motiv, centrele SPA au de castigat datorita recrutari de maseuze, acestea fiind prezente inclusiv in centre de tratamente.

In prezent daca vei merge intr-un salon de infrumusetare este imposibil sa nu intalnesti specialisti din zona asiatica.In acelasi timp, saloanele de infrumusetare sunt tot mai solicitate pentru ca orice doamna sau domnisoara care doreste sa arate bine va calca pragul acestora.Personal asiatic vei intalni si daca vei merge la manichiura sau pedichiura.Ceea ce face diferenta este experienta angajatilor din Asia pentru ca ei detin toate cunostintele necesare pentru ca un centru SPA sa poata atinge cel mai inalt nivel de profesionalism.

Un alt segment al economiei din Romania care se dezvolta din ce in ce mai mult este cel hotelier, iar agentia de recrutare Personal Calificat recruteaza personal de munca inclusiv pentru acest domeniu.Si asta pentru ca acestia sunt foarte bine pregatiti, sunt seriosi si pregatiti sa munceasca in conditii mai bune pe care le pun la dispozitie angajatorii romani.

Segmentul gastronomic este un alt domeniu care se dezvolta la fel de bine ca si turismul in Romania si asta pentru ca romanii sunt mari gurmanzi.Agentia recruteaza personal pentru ca multe restaurante intampina dificultati in a gasi oameni priceputi care sa lucreze la bucatarie si sa fie dedicati activitatii lor, principala problema a acestor angajatori din domeniul gastronomic fiind formarea unei echipe stabile care sa asigure ceea ce angajatorii cauta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *