In materie de calatorii, Iordania poate fi considerata una dintre cele mai bogate destinatii turistice, atat din punct de vedere cultural cat si istoric. De asemenea, proximitatea acesteia este un mare avantaj, deoarece drumul este parcurs in doar 2 ore cu avionul iar in momentul aterizarii in capitala Amman va veti bucura de o clima considerabil mai calda, fapt pentru care cele mai populare circuite Iordania sunt cele intreprinse in anotimpul rece. Astfel, odata ajunsi, va puteti lasa purtati in intregime printr-o experienta culturala deosebita dat fiind faptul ca obiceiurile, siturile arheologice si zonele protejate, precum si traditiile specifice ale beduinilor sunt incluse in patrimoniul UNESCO.

Marea Rosie

Golful Arab, dupa cum era denumit in vechime, este una din destinatiile turistice preferate, atat datorita semnificatiilor religioase cat si datorita faptului ca orasul port, Aqaba, situat la Marea Rosie, este considerat principalul loc de relaxare de catre iordanieni, date fiind conditiile luxuriante, ce atrag atât vizitatori cat si localnici . Fiind favorizata mai ales de persoanele care prefera indeosebi clima calda, aceasta zona este frecventata si de adeptii turismului religios, acesta fiind locul unde Moise a despicat apa in doua pentru ca poporul evreu sa o poata traversa pentru a scapa din robia egiptenilor, dupa cum este relatat in Biblie.

Marea Moarta

O alta atractie turistica cu beneficii certificate asupra sanatatii este Marea Moarta. Cunoscut pentru faptul ca salinitatea ridicata nu permite dezvoltarea sau adaptarea formelor de viata pentru a trai in ea dar si pentru cantitatea impresionanta de minerale ce se gaseste in apele sale, acest popas este preferat de vizitatori pentru multiplele beneficii in tratarea patologiilor dermatologice sau alergologice.

Prin urmare, multe circuite din Iordania au ca scop principal turismul medical, motiv pentru care multe hoteluri sunt specializate in oferirea pachetelor de tratament pentru multe suferinte ce pot fi ameliorate sau chiar tratate de conditiile speciale ce sa gasesc in acel mediu. De asemenea, industria frumusetii beneficiaza de pe urma acestui loc, dat fiind faptul ca multe preparate cosmetice utilizeaza extracte minerale de la Marea Moarta, precum magneziul, bromul, potasiul sau calciul.

Ayla si Aqaba

Renumite pentru conditiile luxoase si locurile destinate indeosebi turistilor, cele doua locatii sunt unele dintre cele mai exclusiviste regiuni din tara, fiind la rândul lor impodobite de ani si ani de istorie islamica si obiceiuri culturale inedite.

Cele mai bune servicii

Fiind o tara cu multe oportunitati pentru turisti, atat in ceea ce priveste descoperirea traditiilor locale cat si explorarea vestigiilor istorice, Iordania este una dintre cele mai inedite destinatii turistice. Astfel, daca un sejur intr-o locatie exotica este ceea ce va doriti, agentia Movenpick Travel va asigura de cele mai bune variante de excursii, realizate in conditii de exceptie si la preturi ofertante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *