Vacanțele sunt momentul pe care cu toții le așteptăm și la care ne gândim pe parcursul întregii veri. Astfel, alegerea locației a devenit din ce în ce mai grea pentru cei care nu știu cu certitudine ce și-ar dor. Pentru o experiență turcească autentică, cu preparate gustoase și nu numai, trebui să încercați un charter în Antalya, unul dintre cele mai celebre orașe din Turcia. Veți avea parte de experiențe cu adevărat fabuloase și aveți ocazia să cunoașteți mai bine cultura și civilizația orientală. 

Termessos

Construită în secolul al IV-lea pe un platou situat la aproximativ 1000 de metri înălțime, acesta este unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice din Antalya, care reușește să adune și să cucerească sute de turiști în fiecare an. În componența sa, acesta este realizat în jurul unei piețe, a unui teatru sau a unui odeon care datează chiar din perioada romană și care sunt o dovadă a măreției și frumuseții acestei zone. Locul este de o sacralitate incredibilă, iar majoritatea celor care ajung aici sunt impresionați de tot ceea ce are acest loc de oferit. Veți putea admira aici un mausoleu construit cam în aceeași perioadă, și de asemenea, veți afla cum a reușit aceasta să reziste  asalturilor lui Alexandru cel Mare în perioada Antichității. 

Moscheea lui Pașa Camii 

După ce a fost construită în anul 1570, Moscheea care poartă astăzi numele lui Pașa Camii, a fost vizitată de sute de mii de turiști interesați de cultura și civilizația turcă. Aceasta a fost construită destul de diferit de toate celelalte moschei, având o singură cupolă care este susținută de un cadru care are 10 colțuri. De asemenea, dacă ajungeți aici vă recomandăm să vizitați și interiorul acesteia care este decorat cu bucăți de gresie Iznik, dar și cu unele dintre cele mai frumoase și speciale coloane de marmură și picturi murale. 

Cetatea Perge 

Locul în care trebuie să mergeți dacă doriți să înțelegeți mai bine cultura și civilizația turcească este chiar cetatea Perge. Aceasta reușește să păstreze între ruinele pereților ei unele dintre cele mai fantastice și mai impresionante edificii antice care stau drept dovadă a măreții acestui popor. Vei putea admira aici o serie de obiective care datează din cele mai vechi timpuri precum o piață, un teatru vechi, un stadion și multe alte elemente de acest fel. De asemenea, cetatea este prevăzută cu străduțe înguste, superbe prin felul în care arată și mai ales care ascund o biserică bizantină superbă. Aceasta se află aici încă din anul 100 î. Hr., iar astăzi din măreața mănăstire, tot ce vei mai putea vedea sunt arcadele care au fost distruse. Locația este fascinantă prin felul în care arată și mai ales prin atmosfera pe care o pune la dispoziție. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *