Pentru o sarcina sanatoasa si o perioada a alaptarii benefice bebelusului, ideal este ca mamica sa-si administreze femibion 2. Femibion 2 este o combinatie de Metafolinsi Omega-3 DHA.

Este dificil pentru majoritatea gravidelor sa beneficieze de spectrul complet de vitamine de care are nevoie organismul doar prin alimentatie, mai ales in cazul mamicilor care se confrunta cu greata matinala.

In sarcina, vitaminele recomandate sunt:

  • Acidul folic care cea mai importanta vitamina care trebuie luata inaintea si in timpul primelor 3 luni de sarcina. Nu numai ca este vital pentru sintetizarea corecta a ADN-ului fatului, dar poate reduce semnificativ sansele nasterii unui copil cu defecte de tub neural precum spina bifida sau anancefalia. Un motiv in plus pentru a lua vitamine prenatale inca dinainte de a ramane insarcinata este si acela ca defectele de tub neural apar in primele 28 zile de la conceptie, adica mult inainte ca femeia sa-si dea macar seama ca este insarcinata.
  • Fierul, este necesar pentru formarea hemoglobinei. Hemoglobina are rolul de a ajuta corpul sa transporte oxigenul in sange, atat pentru mama, cat si pentru copil. Este mai ales important ca gravida sa nu aiba deficienta de fier in ultimul trimestru de sarcina, intrucat acesta este momentul cand bebelusul solicita rezervele de fier ale mamei. Mai mult decat atat, depozitele suficiente de fier reduc riscul nasterilor premature.
  • Calciu, pentru oase sanatoase si puternice e nevoie de calciu. E deosebit de important sa femeia insarcinata sa aiba o densitate osoasa solida pentru a sustine sarcina in crestere in trimestrele doi si trei. Mai mult decat atat, calciul este raspunzator si pentru formarea si dezvoltarea tesuturilor si oaselor sanatoase ale viitorului bebelus. Insa, fiind un mineral voluminos si tabletele de vitamine fiind deja mari, concentratia de calciu din vitaminele prenatale este de maxim 300mg, desi o femeie insarcinata are nevoie de 1200mg Calciu, restul suplimentandu-se prin dieta.
  • Vitamina D, corpul tau are nevoie de aceasta vitamina solubila in grasime pentru a forma oase si dinti sanatosi bebelusului tau. Ea joaca un rol important in mentinerea nivelului de calciu si fosfor. Lipsa vitaminei D in timpul sarcinii poate conduce la aparitia rahitismului, crestere anormala a oaselor bebelusului si intarzierea dezvoltarii fizice. Insuficienta vitaminei D in sarcina a fost corelata si cu aparitia preeclampsiei si necesitatea efecturarii operatiei de cezariana.
  • Iod, lipsa acestuia poate cauza retard mental
  • Zinc, lipsa zincului a fost corelata cu greutatea mica la nastere.
  • Seleniu, nou-nascutii proveniti din mamici cu deficienta de seleniu prezinta slabiciune musculara, iar femeile cu deficienta de seleniu au risc crescut de pierdere a sarcinii. Sugarii cu tonus muscular deficient sunt susceptibili a avea abilitati motorii intarziate si probleme de coordonare.
  • Magneziu, nivelul de magneziu din corp descreste odata cu sarcina, ceea ce duce la preeclampsie, cauza numarul 1 in Statele Unite pentru moartea fatului.

Intra pe femibion.ro si citeste mai mult despre femibion 2.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *