Amanetul este cea mai vechi tip de afacere in lume. Inainte de a vedea cum ne poate ajuta un amanet sa intelegem mai intai ce este acesta. Asadar, amanetul este o instituie care are ca profil acordarea de credite in sistem de amanet, adica, tu oferi o bijuterie, un obiect electronic sau electrocasnic ca imprumut, firma il evalueaza si ofera o suma de bani corespunzatoare valorii acestuia. Tot acest schimb se face in baza unui contract.

Procedura se desfasoara intr-un timp scurt, astfel incat clientul sa se poata bucura de banii de care are nevoie urgent. In momentul in care clientul returneaza banii imprumutati, acesta isi poate lua obiectul inapoi.

In ceea ce priveste evaluarea unui bun electrocasnic, amanetul va oferi o suma de bani tinand cont de faptul ca valoarea unui astfel de obiect se modifica in timp, astfel ca un smart TV in prezent fata de un smart TV de peste 6 luni are o valoare mai mare.

Fiecare amanet va tine cont de o serie de considerente in baza carora va face evaluarea. Asadar, Amanet Prestige va tine cont de urmatoarele:

  • sezonalitate, astfel ca preturile obiectelor electrocasnice sunt determinate in mare parte de valoarea lor angro. Prin faptul ca apar noi modele si tehnologii acest lucru poate determina scaderea valorii obiectului mai vechi. Spre exemplu, electrocasnicele care costau sume mari de bani in perioada sarbatorilor de Craciun de anul trecut, in prezent sunt evaluate la preturi mai mici. Pe de alta parte, exista unele marci care sunt mai cautate de cumparatori, astfel ca exista cereri mai mari pentru anumite obiecte si ca atare, acestea vor primi un pret mai bun, chiar daca sunt mai vechi.
  • varsta si conditia; produsele care au unul sau doi ani sunt evaluate la preturi mai mari. O alta conditie o reprezinta si starea buna a produsului electrocasnic, astfel putandu-se obtine un imprumut mai mare de bani.
  • setul complet; atunci cand achizitionam de exemplu un smart TV, il luam cu tot cu cablu. Asadar, obiectele electrocasnice care sunt insotite de toate accesoriile aferente care pot fi vandute in cutia lor vor obtine o valoare mai mare.
  • clientii; firma de amanet are scopul de a satisfice clientii. Relatia pe care si-o creeaza Amanet Prestige cu clientii se bazeaza pe transparenta, seriozitate, evaluare corecta si conditii avantajoase. Ca urmare, Amanet Prestige abordeaza principiul de a evalua corect obiectele, dar si faptul ca acestia accepta o gama vasta de produse care pot fi date ca imprumut de client.

In concluzie, daca ai nevoie de un amanet electrocasnice la Universitate te asteptam la Amanet Prestige. Mai mult decat atat, in cazul in care nu poti sa achiti suma integrala imprumutata, Amanet Prestige dispune de flexibilitate si poate prelungi durata contractului, doar cu conditia achitarii dobanzii pana la data expirarii contractului in derulare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *