
Unul dintre cele mai subestimate tipuri de vin de pe piata este, fara indoiala, cel dulce. Acesta ofera experiente placute care provoaca gandirea, in special atunci cand sunt asociate asa cum se cuvine. In schimb, este esential sa stii de unde sa incepi. Pentru a veni in sprijinul vostru am pregatit cateva optiuni pe care oricine merita sa le descoperi si vei avea toate sansele sa fii multumit pe deplin.
Vietti Moscato d’Asti este produs in regiunea Piemonte din Italia, are o concentratie alcoolica de 5% si cucereste cu aromele de piersici confiate, ghimbir si caprifoi. Acesta indeplineste toate asteptarile noastre din lumea vinurilor dulci. Produs de una dintre cele mai apreciate crame din regiune, vinul produs organic este si foarte accesibil din punct de vedere financiar. Aciditatea sa inerenta contrabalanseaza dulceata sa minunata, iar gustul vinului este dominat de aromele piersici, petale de flori albe, ghimbir confiat si caprifoi. Se poate servi cu aperitive calde, deserturi cu fructe si nu numai.
Domaine des Nouelles Rosé d’Anjou merita avut in vedere de catre pasionatii de vin rosu dulce. Este produs in Anjou, pe valea Loarei din Franta, are o concentratie alcoolica de 10,5% si cucereste prin aromele sale de coacaze rosii, cirese dulci si petale de trandafir. In Anjou, una dintre principalele regiuni producatoare de vin din Valea Loarei, vinurile rosii si rosé obtinute din struguri Cabernet Franc sunt foarte apreciate. Aceasta sticla de la Domaine des Nouelles este fructuoasa, vibranta si plina de arome de cirese dulci, coacaze rosii si petale de trandafir.
Niepoort Ruby Port este produs in Duoro, Portugalia, are o concentratie alcoolica de 19.5% si se remarca prin gustul de fructe rosii, cirese si smochine uscate. Acest vin tanar si expresiv este facut din struguri vechi, in regiunea Cima Corgo din Douro. Este invechit timp de trei ani in butoaie mari de lemn inainte de lansare si este menit sa fie consumat tanar. Vinul de culoare rubin are note de fructe rosii si negre, inclusiv prune, cirese si o nota de smochine uscate.
Cine este sceptic ca ii va placea vinul dulce, poate incerca unul demidulce, iar Peter Lauer Barrel X este un bun exemplu in acest sens. Produs in Mosel, Germania, acesta are o concentratie alcoolica de 10,5% si duce cu gandul la citrice dulci si suc de lime. Lauer este unul dintre cei mai cunoscuti producatori de vin din Germania, iar acesta se afla in topul preferintelor multora. Se poate servi alaturi de diferite preparate, in special cele picante, pentru a-si arata adevarata valoare.
Merita sa incerci si un vin rosu dulce autentic romanesc, iar Cabernet Sauvignon din gama Origini este unul care nu trebuie ratat. Crama Budureasca este renumita pentru calitatea vinurilor rosii pe care le produce, iar acesta nu face exceptie.

Cucereste de la primul contact datorita culorii sale rubinii, iar vinul se deschide cu aromele de mure, ardei si note discrete de piper si stejar. Predomina gustul de mure si afine, iar finalul duce cu gandul la ciocolata, totul fiind bine sustinut de taninuri. Pentru ca este un vin de desert, merita savurat ca atare, dar se dovedeste a fi foarte bun si langa prajituri pe baza de ciocolata si fructe sau chiar langa branzeturi. Pentru ca toate calitatile sale sa fie evidentiate se recomanda servirea vinului la o temperatura intre 15 si 17 grade. Poti accesa magazinul online pentru a descoperi si multe alte vinuri de calitate care nu trebuie ratate, mai ales daca esti un impatimit al acestei bauturi.