Indepartarea microorgansimelor se face doar in urma unui proces de dezinfectare folosind diverse solutii si alcool. Dezinfectantii precum alcool medicinal si diferite solutii pe baza de alcool sunt utilizate frecvent pentru a distruge microorganismele daunatoare. Daca este efectuata corect, dezinfectia poate realiza o decontaminare intr-un procent de aproape 100%. In functie de eficienta, de timpul de contact si de concentratia folosita, dezinfectia este de mai multe tipuri: dezinfectie de nivel inalt, de nivel intermediar si de nivel scazut.

Dezinfectia de nivel inalt distruge bacteriile, fungii, virusurile, micobacteriile si majoritatea sporilor bacterieni. Dezinfectia de nivel intermediar actioneaza asupra bacteriilor, fungilor, a micobacteriilor si a virusurilor fara actiune asupra sporilor bacterieni. Dezinfectantele de nivel scazut distrug majoritatea bacteriilor, unii fungi si unele virusuri, insa fara a actiona asupra micobacteriilor, sporilor de orice tip.

Pentru a putea igieniza atat suprafetele dure si pardoselile, cat si tegumentele va fi necesar sa consulti gama variata de alcool si solutii de la Medaz. Dintre toate solutiile medicale comercializate de aceasta companie, cea mai comuna solutie dezinfectanta biocida pentru uz extern, cu actiune bactericida si fungicida este alcoolul sanitar cu o concentratie alcoolica de 70%.

O alta solutie dezinfectanta sigura este apa oxigenata. Este o solutie netoxica, avand proprietati antiseptice si hemostatice, care distruge germenii si este eficienta impotriva bacteriilor, parazitilor, virusurilor si toxinelor. Aceasta se foloseste pentru curatarea plagilor cutanate si pentru oprirea sangerarii acestora, favorizand epitelizarea tesuturilor.

Solutia de rivanol este un alt produs cu proprietati antibacteriene antiseptice, micostatice si bactericide. Actioneaza la suprafata tegumentelor si este bine suportata datorita actiunii sale neiritante. Solutia se foloseste la curatarea si asepsia plagilor, mucoaselor bucale, conjunctivale si urogenitale, in cazul gingivitei si eczemelor infectate.

Se mai pot folosi si alte solutii dezinfectante precum alcool metilic, alcool etilic, solutia de alcool iodat, de alcool boricat, tinctura de iod, albastrul de metilen, violetul de gentiana, alcoolul mentolat, mixtura mentolata, glicerina boraxata sau serul fiziologic. Serul fiziologic se foloseste pentru irigarea ochior si a diverselor plagi. Curata fosele nazale de mucus si particule straine, favorizeaza eliminarea secretiilor, indeparteaza agentii externi si secretiile ce afecteaza ochii. Serul fiziologic se recomanda pentru persoanele cu sensibilitate oculara si nazala ridicata, cat si pentru cei care poarta lentile de contact.

In categoria de consumabile medicale online a site-ului pe langa aceste solutii dezinfectante se gasesc si dezinfectanti pentru pardoseli, dezinfectanti pentru pre-sterilizarea instrumentarului critic si semicritic, a dispozitivelor medicale si a materialului de endoscopie.

In concluzie, atunci cand va doriti o dezinfectare in adevaratul sens al cuvantului consultati lista de produse de pe site-ul Medaz! Doar cu produsele de calitate de la Medaz veti putea avea grija de sanatatea dumnevoastra!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *