Italia a fost dintotdeauna atragatoare prin sarmul sau, iar fiecare oras pare ca te poate gazdui zile intregi fara ca listele de activitati sa fie epuizate. Asadar, daca pentru urmatorul tau concediu iti doresti sa explorezi sudul acestei tari, zboara spre Napoli cu Fabrica de Vacante si, cu siguranta, te vei bucura de o experienta de neuitat. Mai departe te asteapta cateva propuneri pe care merita sa le ai in vedere atunci cand ajungi in aceasta regiune a Italiei.

Capela Sansevero

Aceasta a fost construita la finele anilor 1500 ca o capela pentru familia Sansevero, insa mai apoi a fost remodelata in stil baroc in anii 1700 de catre Raimonda di Sangro, cel de-al saptelea print alt dinastiei. Intre timp capela a devenit un adevarat simbol al orasului Napoli si merita sa fie descoperita de catre toti cei care ajung pana in sudul Italiei.

Teatro di San Carlo

Probabil ca oricine stie ca aici se regaseste cea mai veche opera activa din Europa, fiind construita de catre regele Charles de Bourbon. Cladirea se remarca prin combinatia sa de culori, de rosu si auriu si e legata direct de palatul regal, iar construirea sa a fost finalizata in anul 1737. Ultimul si poate cel mai amplu proces de restaurare la care a fost supus vreodata acest teatru a fost finalizat in anul 2010, astfel ca cine merge astazi aici va avea parte, fara indoiala, de o experienta grozava.

Palatul Regal

Nu ai cum sa ajungi aici fara sa vizitezi palatul regal, cladire care a fost construita la finele secolului al XVII-lea. Totusi, multe dintre cele 30 de camere care sunt accesibile publicului astazi au fost finalizate un secol mai tarziu atunci cand regele Charles al III-lea de Bourbon a preluat resedinta. Pe vizitatori ii asteapta un foarte impunator set de scari din marmura, un teatru, un tron, dar si dormitoarele regale, alaturi de nenumarate picturi si sculpturi.

Catedrala Napoli

Catedrala orasului a fost construita la inceputul anilor 1000, fiind una dintre cele mai vechi structuri din Napoli. Totusi, la doar 100 de ani dupa construire au fost adaugate peste 100 de coloane ce provin de la templele grecesti, iar o biserica veche din secolul al IV-lea a fost incorporata. Astazi, acesta poate fi vazut ca cel mai important lacas de cult din oras, asa ca cine zboara spre Napoli cu Fabrica de Vacante, trebuie sa il descopere.

Bineinteles, atractiile sunt nenumarate, trebuie doar sa le filtrezi pe cele care iti convin cel mai mult, iar cu ajutorul Fabricii de Vacante chiar iti va fi foarte simplu sa organizezi o vacanta de vis intr-unul dintre cele mai importante puncte ale Italiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *