Broderia este cusătură în relief pentru care optează foarte frecvent persoanele care vor să personalizeze materiale textile. Inițial a fost realizată manual, însă cu timpul au apărut tot felul de mașinării capabile să facă totul rapid și calitativ.

În zilele noastre întâlnim ambele metode de brodare, însă tehnicile manuale sunt puse în practică în cazul celor care brodează mai puțin. Când vine vorba de servicii de broderie logo, nume sau alte detalii oferite de companii cu un astfel de domeniu de activitate, se folosesc mașini performante.

În ceea ce privește procesul de broderie realizat de mașini, se începe cu crearea designului, folosindu-se un program special, după care se programează mașina în așa fel încât să respecte designul dorit. Se aleg apoi firele dorite, după care se fixează materialul și se începe brodarea. La final se verifică dacă totul este în regulă, pentru a fi remediate eventualele imperfecțiuni.

Broderia este întâlnită frecvent atunci când se dorește personalizarea în masă a unor echipamente realizate din material textil. Se poate coase numele brandului, logo-ul sau alte detalii de identificare ale firmei. Mai este întâlnită și pentru a personaliza textile atunci când ele sunt folosite la anumite evenimente, când se dorește promovare de produse și așa mai departe.

Broderia are o mulțime de avantaje, printre care amintim:

  • este o metodă mai rezistentă decât cea cu transfer termic, rezultatele păstrându-se foarte bine în timp, chiar și la multiple spălări;
  • permite personalizarea cu ușurintă, într-un mod mai deosebit;
  • este o bună metodă de evidențiere a brandului care a realizat anumite produse textile;
  • poate fi făcută într-un mod divers, astfel încât clientul să fie la final cât mai mulțumit de rezultate.

Pentru a avea o idee cât mai clară cu privire la brodărie, trebuie să fii conștientă și de dezavantajele pe care le are:

  • are de cele mai multe ori costuri mai ridicate decât cele percepute pentru imprimarea termică, de exemplu, dar prețurile sunt justificate de calitate, design și alte detalii.
  • este mai consumatoare de timp, deoarece se face într-un mod mai detaliat;
  • odată realizată este foarte dificil de modificat;
  • este mai dificil de pus în practică pentru designuri foarte complicate;
  • este destul de limitată când vine vorba de materialele folosite;
  • apar limitări în ceea ce privește dimensiunile broderiei, deoarece mărimile maxime sunt în jur de 15-20 cm, foarte rar 30 cm.

Dacă îți place foarte mult cum se vede broderia pe materialele textile și vrei să personalizezi diverse articole, atunci apelează la o firmă serioasă care oferă astfel de servicii. Dacă ai nevoie de o recomandare, îți sugerăm Limarom, firmă care colaborează atât cu persoane care au nevoie de un număr limitat de articole brodate, cât și cu cele care vor un volum foarte mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *