De-a lungul istoriei sale, Praga, capitala Cehiei, a fost cunoscută sub multe denumiri. Dar unul dintre cele mai faimoase descrie perfect frumusețea sa mistică: "Orașul celor o sută de turle". Dacă ești în căutarea unei destinații de călătorie cu o încărcătură istorică profundă, arhitectură mirifică și o atmosferă relaxată, te invităm să alegi un City Break Praga oferit de Fabrica de Vacanțe.

Unul dintre cele mai faimoase puncte de atracție din Praga este Podul Carol. Acest pod pietonal, construit între anii 1357 și 1402 și decorativ încărcat cu 30 de statui, îți oferă o priveliște de neuitat a tamisei Moldava și a Orașului Vechi. Este, totodată, locul unde sunt organizate multe evenimente artistice și culturale.

Un alt loc emblematic al orașului Praga este Ceasul Astronomic, o veritabilă capodoperă medievală, veche de peste 600 de ani. Acest ceas nu doar că îți arată ora, dar îți prezintă și poziția astrală a Soarelui și a Lunii, fazele Lunii, și chiar sărbătorile creștine. În plus, la fiecare oră în punct, personajele ce ilustrează cele 12 zodii mijesc într-un parade impresionant.

Legende vechi, catacombe misterioase, și povești despre fantome – dacă te pasionează istoria mistică, Praga va fi fără îndoială un teren de joacă fascinant pentru tine. O plimbare prin Catacombele Vechiului Oraș îți va dezvălui un labirint de tuneluri și cripte unde, potrivit legendelor, ar fi îngropate secretele Pragăi…

Dar nici gastro-turismul nu este neglijat în Praga. Delicatesele cehe, precum celebrii trdelník, un soi de gogoși rotunde preparate pe un spit rotativ și apoi date prin zahăr și scorțișoară, îți vor satisface până și cele mai pretențioase gusturi.

Este dificil să te oprești din explorat Praga în doar câteva zile, dar un City Break Praga îți oferă suficient timp pentru a-i cunoaște cele mai reprezentative locuri și a te îndrăgosti de frumusețea ei veche, dar în același timp atât de vie. Așa că, ce mai aștepți? Aruncă o privire peste oferta de la City Break Praga de la Fabrica de Vacanțe și planifică-ți următoarea aventură!

Și nu uita, indiferent de orașul despre care vorbim, fiecare călătorie îți aduce aminte și trăiri pe care nu le vei putea obține stând acasă. Așa că, fie că alegi un City Break Praga sau oricare altă destinație, încarcă-ți bateriile și pleacă în descoperirea lumii alături de Fabrica de Vacanțe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *