Dupa ce am prospectat piata in domeniul imobiliar si ne-am decis care va fi pozitia si suprafata terenului pe care ne vom construi casa mult visata, urmeaza punerea in aplicare a urmatorului pas, respectiv achizitionarea terenului. Acest lucru se poate transforma intr-o adevarata corvoada de drumuri intre ghisee, in cazul in care ne veti sti care sunt actele necesare.

Fie ca sunteti tineri casatoriti si doriti sa beneficiati de facilitatile legale la cumpararea unei case sau pur si simplu, doriti sa va realizati visul si sa va construiti o casa, trebuie sa aveti in vedere si aspectele care tin de birocratie.

Pentru a va usura putin viata, va vom prezenta care sunt actele necesare in cazul incheierii unui contract de vanzare-cumparare a unui teren sau a unei case si pentru a va forma o imagine de ansamblu cu privire la complexitatea acestei activitati.

In cazul in care terenul se obtine prin contract de vanzare-cumparare, trebuie sa va prezentati in fata unui notar public si sa pregatiti cateva documente printre care:

  • actul de proprietate
  • documentatia cadastrala a terenului
  • extrasul de Carte Funciara pentru autentificare
  • certificatul de atestare fiscala
  • actele de identitate
  • procura autentica a mandatarului
  • contractul de vanzare-cumparare

In cazul in care sunteti in situatia de a avea un teren neintabulat, pe care doriti sa construiti o cladire, trebuie inainte de toate sa efectuam intabularea acestuia. In ceea ce priveste documentele necesare pentru acest proces, acestea sunt urmatoarele:

  • certificatul fiscal pentru cadastru si intabulare care se emite de catre Directia de Taxe si Impozite a Primariei si in cadrul acestuia este specificata valoarea impozitului. Acesta este valabil in luna in care se depune dosarul cadastral.
  • actul de proprietate al terenului indiferent ca este vorba de titlu de proprietate, act de mostenire sau contract de vanzare-cumparare.
  • actul de identitate al proprietarului sau proprietarilor, in functie de caz.

Pentru ca toate acestea sa fie realizate intr-un timp cat mai scurt si pentru a va putea realiza visul mai repede, puteti apela la ajutorul unor specialisti cum sunt cei de la EuroSurvey care printre serviciile pe care le ofera se numara si serviciul de intabulare terenuri.

Datorita experientei acumulate in peste 10 ani de activitate au putut sa ajunga la maturitatea profesionala necesara cu care sa va ajute in realizarea tuturor proiectelor. Din dorinta de a le oferi clientilor cea mai inalta calitate, specialistii de la EuroSurvey se concentreaza pe o cat mai buna organizare a timpului si resurselor.

In concluzie, te asteptam si pe tine pentru a te ajuta sa-ti indeplinim dorintele cu profesionalism!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *