Cine nu se gandeste la o masa copioasa care il asteapta dupa o zi lunga petrecuta la serviciu? Fie mancarea preferata servita acasa, fie la un restaurant, fiecare dintre noi asteptam cu nerabdare acest moment. Totusi, trebuie sa fim atenti la cantitatile consumate pentru ca orice aliment, oricat de sanatos ar fi, daca este consumat in cantitati ridicate isi poate lasa amprenta asupra sanatatii noastre. De exemplu, daca imediat dupa masa simti o durere in zona coastelor, in partea dreapta, acesta poate fi un semn al faptului ca vezica biliara nu functioneaza asa cum trebuie.

Care sunt cauzele?

Exista mai multe cauze pentru care te poti confrunta cu asemenea probleme si un rol foarte mare este jucat de genetica, dar si de greutate, iar cei cu kilograme in plus, de regula, constata probleme. In plus, si planul alimentar joaca un rol important in acest caz, motiv pentru care fiecare dintre noi ar trebui sa acordam o atentie sporita alimentelor pe care le consumam.

Factori de risc

Ca in cazul oricarei probleme de sanatate, si aici exista niste factori de risc, iar unul dintre cele mai importante este obezitatea, intrucat aceasta duce la cresterea colesterolului, motiv pentru care pot aparea probleme in cazul bilei. Nu trebuie omis nici riscul pe care il prezinta administrarea de anticonceptionale, insa nu trebuie omise nici simptomele menopauzei, perioada sarcinii sau un tratament cu hormoni pentru ca fiecare dintre aceste cazuri pot duce, din nou, la cresterea nivelului de colesterol.

De asemenea, si cei care sufera de diabet prezinta un nivel mai ridicat al trigliceridelor, ceea ce presupune ca reprezinta un factor de risc pentru pietrele biliare. Chiar si atunci cand urmezi tratamente pentru scaderea nivelului de colesterol te vei putea confrunta cu cazuri in care acesta sa duca la dezvoltarea pietrelor biliare. Nu trebuie omis nici de cazul in care slabesti foarte repede, pentru ca o schimbare atat de drastica isi poata lasa amprenta si in moduri negative asupra organsimului tau.

Care sunt simptomele?

De acum urmeaza sa identificam simptomele pentru a sti cum ne vom simti atunci cand suferim de probleme serioase, iar totul poate sa inceapa cu dureri intense in zona abdominala care pot persista chiar si pana la cateva ore. Putem aminti si de senzatia de ameteala, greata, stari de voma, senzatia de balonare si multe alte probleme legate de sistemul digestiv.

Adevarul despre pietrele biliare este ca reprezinta o problema serioasa pe care orice persoana ar trebui sa o identifice si sa o trateze cu seriozitate, motiv pentru care medicul tau poate sa iti devina cel mai bun prieten, astfel ca nu trebuie sa amani niciun moment vizita la medic, pentru ca te poate scapa de multe alte probleme mult mai grave.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *