Prin intermediul apei sau electrica, incalzirea in pardoseala ofera un confort ridicat de incalzire, fiind in acelasi timp economica, deoarece functioneaza in zilele noastre la temperaturi scazute, ca sa nu mai vorbim ca este invizibila si ajuta la economisirea spatiului in casa. De asemenea, incalzirea prin pardoseala de la Maricon elibereaza caldura pe o suprafata cat mai mare. Indiferent de sursa de caldura, aceasta ofera confort termic echilibrat in fiecare incapere, zi de zi.

Nu se poate spune cu certitudine daca romanii au inventat incalzirea prin pardoseala. Un lucru este sigur, acela ca, de peste 2000 de ani, multi proprietari de vile s-au bucurat deja de beneficiile incalzirii prin pardoseala. Astazi, difuzia de caldura pe scara larga prin pardoseala este larg raspandita in cladirile noi, reconditionate din punct de vedere energetic. Motivul pentru care incalzirea prin pardoseala de la Maricon are un succes atat este lesne de inteles, intrucat aceasta permite incalzirea eficienta din punct de vedere energetic, intr-o maniera cat mai economica.

Sistemele de incalzire prin pardoseala necesita consum redus de energie. Altfel spus, incalzirea prin pardoseala are un continut cu temperaturi scazute datorita distributiei caldurii pe o suprafata mare, caldura camerei poate fi suficient reglata cu o temperatura de rulare de pana la 35 °C. Prin urmare, incalzirea prin pardoseala este considerata de catre experti o parte indispensabila a unui sistem de incalzire la temperaturi scazute.

Cu toate acestea, comparatia directa intre incalzirea prin pardoseala si calorifer nu functioneaza in orice situatie, pentru ca acesta din urma obtine intotdeauna o eficienta mare in incaperile mici. In plus, persoanele care doresc un control specific al temperaturii in fiecare camera au tot interesul sa opteze pentru un sistem de radiatoare/calorifere.

Pe langa functionarea eficienta si consumul redus de energie, trebuie luate in considerare si criteriile de selectie subiectiva, precum estetica si confortul. Pe de o parte, incalzirea prin pardoseala ramane invizibila, iar tevile deranjante raman doar un vis urat. Pe de alta parte, oamenii sunt mai putin sensibili la diferentele de caldura radianta decat la diferentele dintre aerul inconjurator si aerul incalzit si transmis prin calorifere. Acesta este motivul pentru care temperatura camerei pare mai mare la incalzirea prin pardoseala decat prin calorifere, ceea ce face posibila reducerea temperaturii camerei cu pana la 2 °C, fara ca aceasta pierdere de confort sa fie usor de simtit. Caldura prin radiatii ridica mult mai putin praf de uz casnic si praf fin decat aerul incalzit prin convectie, care este nociv pentru persoanele care sufera de alergii.

Astfel, putem spune ca aceasta modalitate de incalzire reprezinta o sursa sigura si ieftina prin care puteti sa va bucurati de caldura, dar si de un confort sporit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *