Londra este un oraș încărcat de istorie, cultură și repere emblematice. Este un oraș care nu reușește niciodată să impresioneze, cu amestecul său unic de vechi și nou și cu abundența de lucruri de văzut și de făcut. Dacă plănuiți un city break în Londra, poate fi copleșitor să încercați să vă decideți ce să vizitați, așa că iată un ghid care să vă ajute să profitați la maximum de călătoria dumneavoastră.

Palatul Buckingham

Fiind reședința oficială a reginei, Palatul Buckingham este unul dintre cele mai emblematice repere din Londra. Vizitatorii pot asista la ceremonia de schimbare a gărzii, care are loc zilnic la ora 11:30, sau pot face un tur al camerelor de stat în timpul lunilor de vară. Palatul găzduiește, de asemenea, faimoasa Grădină a Palatului Buckingham, un frumos spațiu verde care este deschis publicului în timpul verii.

Turnul Londrei

Turnul Londrei este un castel istoric care a servit ca palat regal, închisoare și loc de execuție. Astăzi, vizitatorii pot explora istoria castelului, pot vedea bijuteriile coroanei și pot învăța despre rolul său în istoria orașului. Turnul Londrei este, de asemenea, casa faimoșilor Yeoman Warders, cunoscuți și sub numele de Beefeaters, care servesc drept ghizi turistici și păstrători ai istoriei castelului.

Big Ben și Casele Parlamentului

Big Ben este porecla pentru turnul cu ceas al Palatului Westminster, care găzduiește și Casele Parlamentului. Acest reper iconic este unul dintre cele mai ușor de recunoscut simboluri ale Londrei și este o vizită obligatorie pentru oricine vizitează orașul. Vizitatorii pot face un tur al Camerelor Parlamentului, pot vedea turnul cu ceas și pot învăța despre istoria sistemului politic din Marea Britanie.

Muzeul Britanic

British Museum este unul dintre cele mai mari și mai importante muzee din lume, cu o colecție care acoperă peste două milioane de ani de istorie umană. Vizitatorii pot explora civilizațiile antice, pot vedea Piatra Rosetta și pot învăța despre istoria lumii. Muzeul găzduiește, de asemenea, cea mai mare colecție de artefacte egiptene din afara orașului Cairo, inclusiv celebra mumie a lui Ramses cel Mare.

Galeria Națională

Galeria Națională este un muzeu de artă de renume mondial care găzduiește unele dintre cele mai mari capodopere ale artei vest-europene. Vizitatorii pot vedea lucrări ale unor artiști celebri precum Leonardo da Vinci, Vincent van Gogh și Michelangelo. Galeria găzduiește, de asemenea, expoziții regulate, discuții și evenimente, ceea ce o face o vizită obligatorie pentru iubitorii de artă.

Tate Modern

The Tate Modern este una dintre cele mai importante galerii de artă modernă și contemporană din Londra, cu o colecție care se întinde din 1900 până în prezent. Vizitatorii pot vedea lucrări ale unor artiști celebri precum Pablo Picasso, Salvador Dali și Mark Rothko. Galeria găzduiește, de asemenea, faimoasa Turbine Hall, un spațiu vast care este folosit pentru instalații și expoziții.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *