Una dintre minunile lumii de care trebuie sa ai parte cel putin o data in viata este sa devii mamica. Cu siguranta iti doresti sa te poti bucura de sentimentul de a creste in pantecul tau un bebelus, iar pe de alta parte iti doresti sa te simti o femeie implinita. In momentul in care te decizi sa ramai insarcinata, prima recomandare este sa ai foarte mare grija de tine si sa apelezi la toate metodele pe care le ai la indemana pentru ca dorinta ta sa devina realitate cat mai curand.

Spre exemplu poti cumpara un test de fertilitate de la medaz.ro iar acesta iti poate fi un real ajutor daca vrei sa sti in care perioada din luna esti fertila. In acest articol vom expune cateva informatii despre testele de ovulatie, respectiv, ce sunt, cum se folosesc si cum te pot ajuta pentru a deveni cat mai repede mamica.

Pentru inceput este important sa lamurim faptul ca ovulatia are loc, de regula o data pe luna si este reprezentata de procesul prin care un ovul este eliberat in organism si se deplaseaza dinspre ovar catre uter prin trompa uterina. Aceasta este perioada cand poti ramane insarcinata, atunci cand ovulul este fecundat de un spermatozoid. In cazul in care fecundarea nu are loc, organismul tau elimina ovulul prin vagin, impreuna cu membrana care il acopera, iar astfel apare sangerarea pe care o cunosti drept menstruatie. 

Din acest moment, incepi sa te pregatesti pentru un nou ciclu lunar, care ar trebui sa fie identic. Daca, insa, ramai insarcinata, ovulatia se opreste pe perioada sarcinii, reluandu-si procesul dupa ce dai viata bebelusului. Ulterior, ovulatia dispare de tot atunci cand apare menopauza.

Testul de ovulatie este folosit in momentul in care vrei sa afli cu exactitate care este perioada ideala din luna cand poti ramane insarcinata. Acesta are rolul de a depista prezenta hormonului luteinizat din urina. Daca testul este pozitiv, el indica faptul ca in urmatoarele 48 de ore poti intretine relatii sexuale sau poti apela la o inseminare artificiala. 


In acelasi timp, trebuie sa mai stii ca sperma poate sa ramana viabila chiar si timp de 3-5 zile in tractul reproductiv feminin, ceea ce inseamna ca poti ramane insarcinata si in urma unui contact sexual pe care l-ai avut cu doar cateva zile inainte de perioada de ovulatie.


Pentru a intelege foarte bine ce face testul de ovulatie, trebuie sa stii ca acesta testeaza urina. Atunci cand valoarea hormonului LH din urina creste foarte mult fata de valoarea normala este clar ca a inceput deja perioada de ovulatie. Practic, acesta este aspectul pe care il poti afla cu ajutorul unui test de ovulatie. 


Pentru a determina momentul in care este potrivit sa faci un test de ovulatie, trebuie sa stii care este durata normala a ciclului tau menstrual. 


Ovulatia presupune cateva simptome printre care, cel mai probabil vei avea crampe si dureri in partea laterala a abdomenului, vei simti un disconfort ridicat si o senzatie de balonare. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *